Siirry sisältöön
Etusivu
Haku Haku

Piha-alueilla on kunnossapidon toimittava kaikilla keleillä, esimerkiksi lumisateen jälkeen. Kevyelle liikenteelle tulee järjestää omat portit ja reitit, mikäli ajoneuvoliikenne muodostaa sille vaaratekijän. Ne on pidettävä aina vapaana tavarasta ja ajoneuvoista.

Piha-alueella lastattaville ja purettaville ajoneuvoille on järjestettävä turvallinen pysäköintipaikka, eikä purkausta suorittavan trukin ole hyvä joutua työskentelemään ajotiellä.

Erikokoisten tavara-ajoneuvojen tilantarpeet on otettava huomioon erityisesti lastauslaiturille saavuttaessa (peruuttamalla) sekä odotusalueilla.

Keskeisiä mitoitustavoitteita

  • 1-suuntaisen trukkiväylän leveys on min. 2,4 metriä, 2-suuntaisen min. 4,2 metriä ja yleisen liikenteen ajoneuvoille ajoväylän leveys on min. 6 m + piennar 1 metriä.
  • Kulkutie jalankulkijoille on leveydeltään min. 0,8 m, pääsytie koneille min. 0,6 metriä, ja hätäpoistumistien leveys on min. 1,2 m ja korkeus 2,1 metriä.
  • Jos korkeusero ylittää 0,5 metriä, tulee kohteeseen asentaa kaide, jonka korkeuden on hyvä olla vähintään 1,1 m. Lisäksi kaiteissa tulee olla välijohde 0,5 metrin korkeudella sekä 0,1 metrin jalkalista tai verkko estämässä tavaroiden putoaminen.
  • Luiskakaltevuus henkilöliikenteelle on max 10o, käsin tehtäville tavaransiirroille max 3o ja työkoneille ja muulle ajoneuvoliikenteelle max 7o.

Seuraavaksi